Søg i denne blog

tirsdag den 16. februar 2016

Næslandet. Legenden om Querqus Skjoldet

  • Sprog:Dansk
  • Originaltitel:Næslandet - Legenden om Querqus Skjoldet
  • ISBN-13:9788799689101
  • Sideantal:345
  • Forlag:Andersen & Vig 
  • Udgivet:10-06-2014
  • Originalsprog:Dansk


Forlagtes beskrivelse

Fortællingen om Næslandet handler om den fjortenårige Oona, hvis fremtidige skæbne er bestemt af en gammel profeti. Uvidende om dette vokser hun op langt ude på Næslandets vestkyst i den lille landsby Muldnæs. Samme aften, som hun gennemgår landets rituelle indvielse, bliver der dog vendt op og ned på det liv, hun hidtil har levet. Fremmede folk er kommet til byen, og inden længe befinder hun sig på en rejse ud i det ukendte Næsland, hvor hun møder en verden fuld af væsener, som hun ikke vidste fandtes.'Legenden om Querqus Skjoldet' er første bind i en serie på fire og udkom første gang i 2011. Denne anden udgave af 'Legenden om Querqus Skjoldet' er udkommet samtidigt med seriens andet bind, 'Vinterkrigens Ofre'.Forfatteren har skabt et fantasyunivers, som er stærkt inspireret af naturens gang, vejrlig og forgængelighedsbegrebet. Ligeledes har nationalpark Mols Bjerge været inspirationskilde til opbygningen af universets fysiske rammer. Fortællingens målgruppe er fra 12-13 år og opefter. 

Min anmeldelse  

Næstlandet handler om den 14 årig Oona som jeg syntes er rimelig speciel men på den gode måde. Hun hedder jo Oona og det er ikke et så normalt navn. Oona er bare en af de hovedpersoner jeg elsker. Hun var super sej og meget modig.

 Oona bliver nærmest kastet ind i den her fantasy verden. Hun møder nye mennesker. Oona er opvokset i en lille dal. Hun har aldrig været ude for dalen fordi at hun har fået fortalt at det kan være farligt. Men en dag skal hun på rejse ud i verden. Verden er så meget mere end hvad Oona har tænkt. Der er troldkvinder og troldmænd og meget mere. Oona lære meget om sig selv.

En af de ting der fangede mig var coveret. Coveret er så flot. Alle farverne passer super godt sammen. Det er meget lyst i forhold til de gamle cover som jeg ikke syntes så godt om.

Bogen var en smule langsom i starten men efter de 100 sider begynder der at komme fart på. Slutningen af bogen er så god i forhold til starten. Det var lidt hårdt at komme igennem de 100 første sidder fordi at skriften var så lille også står der bare meget på siden. Bogen var super spænende og universet var fantastisk.

Bogen minder en smule om Josefine Ottesen bøger. Josefine Ottesen laver også fantasy bøger. Så hvis du elsker fantasy bøger skal du læse Næslandet. Den har et unikt univers. Der er mange forskellige myter og alle mulige andre gode ting i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar