Søg i denne blog

torsdag den 10. november 2016

Illuminae

 •  
 • Sprog:Dansk
 • ISBN-13:9788740032284
 • Sideantal:442
 • Udgivet:27-10-2016
 • Forlag:Politikens Forlag
 • Antal stjerner: 2

Forlagtes beskrivelse 

Da Kady slår op med Ezra, tror hun at det er det hårdeste, hun nogensinde skal igennem.

Samme dag bliver hendes planet invaderet.

Året er 2575, og to rivaliserende megakoncerner er i krig om planeten Kerenza, der er lidt mere end bare en is-dækket plet i udkanten af ​​universet. Den ene koncern, Beitech, angriber Kerenza, hvor den anden koncern udfører illegalt minearbejde på Beitechs område. Det er hensigten at angrebet skal dræbe alle civile på planeten, men det lykkes en række mennesker at evakuere til andre planeter – heriblandt historiens to hovedpersoner, Kady og Ezra, hvis kærlighedshistorie vi får fortalt, mens de prøver at finde rundt i konflikten mellem megakoncernerne og redde både sig selv og fremtiden for deres medborgere fra Kerenza.

Deres problemer er dog kun lige begyndt – en dødbringende pest er brudt ud og muterer med skrækindjagende resultater.

Flåden, der skulle beskytte dem, viser sig at være deres fjende og ingen ved magten vil afsløre hvad der reelt foregår.

Kady må hacke sig ind i et fintmasket net af informationer for at finde frem til sandheden, og det står hurtigt klart, at der kun er en, der kan hjælpe hende: Ezra, som hun havde svoret aldrig at tale til igen.

Min anmedelse 
 Illuminae er en sci-fi bog som forgår langt ud i fremtiden. Den handler om Kady og Ezra de er kærester og har været det i lang tid. En dag slår Kady op med Ezra og samme dag bliver deres  planet ødelagt af Beitechs. Kady og Ezra overlever begge men de bliver evakueret til hver deres flåde.

Illuminae er en helt unik bog begrund af dens format. Hele bogen indeholder hackede filer, Net-samtaler, Psykolog journaler og meget mere. Jeg anede ikke hvordan jeg ville have det. Jeg havde jo ingen ide om hvordan det ville være at læse bogen. Jeg ved stadig ikke helt hvad jeg syntes. 
Bogen blev mere interessant med dette format men det gjorde det også mere forivrende. Det var nogle gange lidt uklart hvor siden kom fra om det var en besked fra Kaptajnen eller om det var en journal. Der var simpelthen for mange formater til jeg kunne holde styr på det.

Historien var også meget rodet. Den startede meget fin ud men så blev den bare mere og mere rodet. Der var alle de mails og samtaler man skulle holde styr på. Der skete en masse ting som man ikke helt fik styr på før langt hen i bogen. Jeg mistede min tålmodighed undervejs. 

Samled mening er ikke så god. Jeg tror helt klart at man skal være lidt ældre for at læse bogen. Omkring de 15 år og op ville være en god alder. 
 jeg havde glædet mig meget til at læse den da den lød meget god.

  

2 kommentarer:

 1. Jeg vil opmuntre dig til at give den en chance til om et par år. Jeg syntes den var rigtig god, og vil give dig ret i at den er meget unik hvad angår fortælleformen. Men det gør at man som læser bliver udfordret på en helt ny måde og skal virkelig holde tungen lige i munden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du helt ret i. Jeg vil gemme den på hylden:)

   Slet